Back to All Events

Dansk version / Pablo Andres: William Freeman – you can't hold an angel


Intro

> Download
udstillingsguide
dansk / English

> Anmeldelser

> Download
pressemeddelelse

William Freeman – you can’t hold an angel er en udstilling af den chilenske kunstner og dissident Pablo Andres (f. 1985), som p.t. søger asyl i Danmark.

Pablo Andres, fra serien  William Freeman, you can’t hold an angel  (2017)

Pablo Andres, fra serien William Freeman, you can’t hold an angel (2017)

Udstillingen ser nærmere på vilkårerne for LGBTQ asylansøgere fra det globale syd og kortlægger kunstnerens møde med homofobi i den danske asylproces og med racisme i det vestlige homomiljø.
 

Udstillingen

Udstillingen ser nærmere på vilkårerne for LGBTQ asylansøgere fra det globale syd, som flygter til Vesten i den tro, at der dér findes frihed og sikkerhed for køns- og seksuelle minoriteter. Omdrejningspunktet for udstillingen er den queer figur William Freeman (William den frie mand), der i fotoserien William Freeman, you can’t hold an angel (2017) springer ud af vinduet i sit asylcenterværelse kun iført tights og et sæt sorte englevinger.

Pablo Andres, fra serien  William Freeman, you can’t hold an angel  (2017)

Pablo Andres, fra serien William Freeman, you can’t hold an angel (2017)

Serien genkalder Robert Mapplethorpes fotografiske dokumentation af den mandlige krop og homomiljøet  i 1970’ernes og 1980’ernes New York og lader det stå åbent, om William er i færd med at begå selvmord, eller om han viser en vej ud af asylcentrets helvede.

Video directed by Habib Mohseni

Pablo Andres,  Untitled  (2018)

Pablo Andres, Untitled (2018)

Pablo Andres,  Chile on my back  (2016)

Pablo Andres, Chile on my back (2016)

I fotografi, video, collage og objekter undersøger Andres, hvordan udsatte queer mænd fra det globale syd lokkes til Vesten af idylliserede fremstillinger af Vesten som ’queer Heaven’ for at finde en udlændingepolitik, der ikke altid yder dem beskyttelse, og et LGBTQ- miljø, hvor farvede queer mænd ofte møder seksuel racisme fra hvide queer mænd.
 

Om Pablo Andres

Pablo Andres blev født i Chile i 1985: Min transition er resultatet af et helt livs systematisk forfølgelse, og den er mit oprør mod enhver form for undertrykkelse af min kønsidentitet. Jeg har en kunstnerisk uddannelse, men i mit tilfælde går kunsten også hånd i hånd med mit overlevelsesinstinkt. At være kunstner er ligesom at være narren – tarotkortet uden nummer.

Praktisk info & Formidling

Udstillingen løber fra 1. juni – 25. august 2018 (sommerlukket i juli) og er kurateret af CAMPs daglige ledere Frederikke Hansen og Tone Olaf Nielsen.

Den ledsages af en trykt udstillingsguide, som kan købes i CAMP eller downloades her fra 26. maj. Guiden indeholder en introduktion til værkerne i udstillingen og et interview med Pablo Andres lavet af den sudanesiske arkitekt og queer aktivist Eddie Esmail.

Ferniseringen d. 1. juni fra kl. 19:30–20 byder på en 'artist talk' og en performance af Andres. Gratis adgang. Alle er velkomne!

 

CAMP tilbyder også performative omvisninger i udstillingen af kunstneren hver lørdag kl. 15–16 (sidste lørdag i måneden lukket). Entré 20 DKK. Se datoer her.

Pablo Andres' udstilling er den første i CAMPs nye udstillingsformat CAMP open! Dette er et format for mindre udstillinger kurateret af CAMPs kuratorer, som kan reagere hurtigt på kunstneriske og politiske udviklinger og vise mindre etablerede navne. CAMP open! skal fremme de kunstneriske talenter, der findes blandt nye medborgere med flygtninge- eller indvandrerbaggrund.
 

Udstillingen er realiseret med støtte fra Det Obelske Familiefond / Statens Kunstfond / Foreningen Roskilde Festival.